Ήταν πριν από περίπου 2 χρόνια που ξεκίνησε για εμένα ένα νέο, ουσιαστικό κεφάλαιο. Η εμπειρία της εθελοντικής εργασίας. Η ενεργή συμμετοχή σε μια ομάδα εργασίας χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, αλλά με την ικανοποίηση της δημιουργίας και της προσφοράς. 
Εκτιμούσα και θαύμαζα πάντα την ιδέα της κοινωνικής συμπεριφοράς, κατά την οποία διαθέτεις μέρος του προσωπικού σου χρόνου σε έργο για ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη κοινωνία. Η γνωριμία μου με τη Food On και η πρόταση να ενταχθώ στην ομάδα εθελοντών συνέπεσε χρονικά με τη στιγμή που το σκεφτόμουν. Ήταν μια ευκαιρία να αξιοποιήσω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου από το τομέα της εργασίας μου, σε έργο με κοινωφελή σκοπό. Διάβασα για τον οργανισμό, τις δράσεις, τη φιλοσοφία του και το τρόπο σκέψης και «με είδα» μέσα σε αυτό. 

Μια ομάδα τολμηρών ανθρώπων με ανοιχτό μυαλό, όρεξη και θετική ενέργεια. Καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο τους και με ουσιαστική συμβολή σε δράση. Ανταλλάζουμε εμπειρίες και γνώσεις, δημιουργούμε, αντιμετωπίζουμε θέματα και δίνουμε λύσεις, μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι. Φέρνουμε νέες προτάσεις, αισθανόμαστε δημιουργικοί και παραγωγικοί. Η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στη κοινωνική ένταξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. 

Δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο είναι διαδεδομένη η ιδέα του εθελοντισμού στη χώρα μας. Βλέπω με χαρά πώς αποτελεί ουσιαστικό παράδειγμα προς τη γενιά που έρχεται. Η έννοια της προσφοράς, της ενεργούς συμμετοχής και της προσπάθειας για μια πιο δίκαιη κοινωνία, αγγίζουν τις νεαρότερες ηλικίες και θέλουν να βοηθήσουν. Ίσως θα πρέπει να τους δίνονται ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για εθελοντική δράση, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να συμβάλλει στη μελλοντική εδραίωση της κουλτούρας του εθελοντισμού. 

Είμαι περήφανη για την εθελοντική μου δράση και ευγνώμων για την ένταξη μου στην ομάδα της Food On. ‘Ενα κεφάλαιο το οποίο μέχρι σήμερα συνυπάρχει με την επαγγελματική μου δραστηριότητα. Μια καθημερινή συνειδητοποίηση ότι δεν υπάρχει μόνο μία πραγματικότητα.

Εγγράψου στο Newsletter μας