Ποιοι είμαστε

Ο κοινωνικός αποκλεισμός δεν χωράει σε κανένα τραπέζι!

Μέχρι και σήμερα, 3.000.000 συνάνθρωποί μας, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ανεργία ή την έλλειψη βασικών αναγκών.

Γι’ αυτό στη Food On, μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις, στοχεύουμε στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενών μας και ταυτόχρονα ενδυναμώνουμε, μέσω των προγραμμάτων μας, τους συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης και εξάλειψης των κοινωνικών αποκλεισμών της Food On, οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα:

  • Να συμμετάσχουν ενεργά στη διαλογή, στη μεριδοποίηση και στη διανομή της τροφής, η οποία προορίζεται τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους υπόλοιπους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. #SocialSharing
  • Να πάρουν μέρος στα κοινωνικά δείπνα της Food On, αποκτώντας νέες κοινωνικές και επαγγελματικές επαφές. #SocialDining
  • Να εκπαιδευτούν στον κλάδο του επισιτισμού, της εστίασης και του τουρισμού, αποκτώντας νέες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στην αγορά εργασίας. #SocialLearning

Οι πιο σημαντικές στιγμές μας

ΟΡΑΜΑ & ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Food On. Τροφή, για νέα αρχή.

Το όραμά μας είναι μια κοινωνία χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να ζουν με αξιοπρέπεια, χωρίς να προϋποθέτει οποιοδήποτε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό ή σεξουαλικό διαχωρισμό.

Όλοι μας έχουμε δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή, ως ενεργά και ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Το φαγητό, εκτός από τον προφανή λόγο της σημαντικότητάς του, που αφορά στην επιβίωση, αποτελεί και ένα μέσο κοινωνικής επαφής και άμεσης αλληλεπίδρασης με ένα σύνολο ανθρώπων.

Στη Food On, μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις, στοχεύουμε στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενών μας και ταυτόχρονα τους ενδυναμώνουμε, μέσω των προγραμμάτων.

ΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΑΣΤΕ

Το όραμά μας είναι μια κοινωνία χωρίς κοινωνικό αποκλεισμό που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να ζουν με αξιοπρέπεια.

Κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού μάς φέρνει πιο κοντά στο όραμά μας και ταυτόχρονα συμβάλλει στην ενεργοποίηση και κοινωνική ενσωμάτωση των συνανθρώπων μας, που βιώνουν τη φτώχεια μέσα από δράσεις εκπαίδευσης και αλληλεγγύης.

Οι δωρεές, είτε χρηματικές είτε υλικές, προέρχονται από ιδιώτες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ πάντα διέπονται από πλήρη διαφάνεια. Κάθε δωρεά ή χορηγία χρησιμοποιείται τόσο για τα λειτουργικά μας έξοδα, όσο και για τα έξοδα διεξαγωγής και οργάνωσης των ενεργειών μας.

Κάθε δωρεά, ανεξαρτήτου ποσού, μας φέρνει πιο κοντά στο όραμά μας και ταυτόχρονα συμβάλλει στην ενεργοποίηση και κοινωνική ενσωμάτωση των συνανθρώπων μας που βιώνουν τη φτώχια μέσα από δράσεις εκπαίδευσης και αλληλεγγύης.

Κάνε τη δωρεά σου και βοήθησε έναν συνάνθρωπό σου να κάνει μία νέα αρχή στη ζωή του!

Ένωσε τις δυνάμεις σου με τη Food On και γίνε κομμάτι της προσπάθειάς μας! Σε περιμένουμε.

Κοινωνικός Αντίκτυπος

Στη Food Οn εργαζόμαστε για την ενδυνάμωση και ενσωμάτωση των ατόμων που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό, ανεργία ή φτώχεια.

Στη Food On οι ωφελούμενοι είναι ενεργοί και όχι παθητικοί δέκτες βοήθειας και έτσι κάνουν το πρώτο βήμα ενδυνάμωσης, συμμετέχοντας ενεργά στα προγράμματα που προσφέρει η Food On.

Oι ωφελούμενοι ενεργοποιούνται, ώστε να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες, μέσα από δράσεις συλλογής και διανομής τροφίμων, σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και το δικό τους πακέτο τροφίμων.

Βραβεία και Διακρίσεις, που αφορούν στο κοινωνικό μας έργο.

Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία Εθελοντική Προσφορά

2Ο ΦΕΣΤΙΒAΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟY 2017 & 2018, ΣΤΟΝ ΤΟΜEΑ
“ΠΑΙΔI & ΟΙΚΟΓEΝΕΙΑ”

Τιμητικό Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς

ESTIA AWARDS 2017

Εγγράψου στο Newsletter μας