Ποιοι είμαστε

Ο κοινωνικός αποκλεισμός δεν χωράει σε κανένα τραπέζι!

H Foodon είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Με όχημα την τροφή προσφέρουμε γνώση, στήριξη και ώθηση για μια νέα αρχή.

Μέχρι και σήμερα, 3.000.000 συνάνθρωποί μας, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ανεργία ή την έλλειψη βασικών αναγκών.

Γι’ αυτό στη Food On, μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις, στοχεύουμε στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενών μας και ταυτόχρονα ενδυναμώνουμε, μέσω των προγραμμάτων μας, τους συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης και εξάλειψης των κοινωνικών αποκλεισμών της Food On, οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα:

  • Να συμμετάσχουν ενεργά στη διαλογή, στη μεριδοποίηση και στη διανομή της τροφής, η οποία προορίζεται τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους υπόλοιπους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. #SocialSharing
  • Να πάρουν μέρος στα κοινωνικά δείπνα της Food On, αποκτώντας νέες κοινωνικές και επαγγελματικές επαφές. #SocialDining
  • Να εκπαιδευτούν στον κλάδο του επισιτισμού, της εστίασης και του τουρισμού, αποκτώντας νέες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στην αγορά εργασίας. #SocialLearning

Οι πιο σημαντικές στιγμές μας

ΟΡΑΜΑ & ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Food On. Τροφή, για νέα αρχή.

Το όραμά μας είναι μια κοινωνία χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να ζουν με αξιοπρέπεια, χωρίς να προϋποθέτει οποιοδήποτε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό ή σεξουαλικό διαχωρισμό.

Όλοι μας έχουμε δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή, ως ενεργά και ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Το φαγητό, εκτός από τον προφανή λόγο της σημαντικότητάς του, που αφορά στην επιβίωση, αποτελεί και ένα μέσο κοινωνικής επαφής και άμεσης αλληλεπίδρασης με ένα σύνολο ανθρώπων.

Στη Food On, μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις, στοχεύουμε στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενών μας και ταυτόχρονα τους ενδυναμώνουμε, μέσω των προγραμμάτων.

ΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΑΣΤΕ

Η συνολική πορεία μας, καθώς και όλο μας το έργο, στηρίζονται αυστηρά και μόνο σε δωρεές, οι οποίες αποτελούν την έμπρακτη στήριξη, τόσο ιδιωτών όσο και νομικών προσώπων στο έργο μας.

Κάθε είδους δωρεά, χρηματική και υλική, διέπεται από πλήρη διαφάνεια και ακολουθεί -αυστηρά- κάθε νόμιμη διαδικασία. Κάθε δωρεά ή χορηγία χρησιμοποιείται τόσο για τα λειτουργικά μας έξοδα, όσο και για τα έξοδα διεξαγωγής και οργάνωσης των ενεργειών μας.

Κάνε τη δωρεά σου και βοήθησε έναν συνάνθρωπό σου να κάνει μία νέα αρχή στη ζωή του!

Ένωσε τις δυνάμεις σου με τη Food On και γίνε κομμάτι της προσπάθειάς μας! Σε περιμένουμε.

Κοινωνικός Αντίκτυπος

Είμαστε άνθρωποι των πράξεων και οι πράξεις χρειάζονται αριθμούς.

Μέχρι και σήμερα έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία 86 δράσεις, που περιλαμβάνουν κοινωνικά γεύματα, εκπαιδεύσεις και sharings, ενώ ταυτόχρονα 5.760 συνάνθρωποί μας έχουν ωφεληθεί από αυτά. 32 διαφορετικές ιδιωτικές εταιρείες έχουν εμπιστευτεί το έργο μας και έχουν συνδράμει, τόσο χρηματικά όσο και υλικά, μέσω δωρεών, προϊόντων, υπηρεσιών και διάθεσης εξοπλισμού.

Oι ωφελούμενοι ενεργοποιούνται, ώστε να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες, μέσα από δράσεις συλλογής και διανομής τροφίμων, σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και το δικό τους πακέτο τροφίμων.

Βραβεία και Διακρίσεις, που αφορούν στο κοινωνικό μας έργο.

Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία Εθελοντική Προσφορά

2Ο ΦΕΣΤΙΒAΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟY 2017 & 2018, ΣΤΟΝ ΤΟΜEΑ
“ΠΑΙΔI & ΟΙΚΟΓEΝΕΙΑ”

Τιμητικό Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς

ESTIA AWARDS 2017

Εγγράψου στο Newsletter μας