Ποιοι Είμαστε

Μάθε σε κάποιον να μαγειρεύει και θα ζήσει μια ζωή. Οι πιο μεγάλες ιδέες δημιουργήθηκαν γύρω από ένα τραπέζι. Έτσι ακριβώς έγινε και με τη Foodon

Όμως, το τραπέζι στο οποίο γεννήθηκε η ιδέα της Foodon, δεν ήταν ένα τραπέζι χειροποίητο και ακριβό, ούτε συνοδευόταν από φιλοτεχνημένες καρέκλες. Ήταν ένα τραπέζι σε ένα φτωχικό σπίτι κάποιας επαρχιακής πόλης.

Ο Αργύρης Ζαννιάς, ιδρυτής και εμπνευστής της Foodon, μεγάλωσε γνωρίζοντας
πολύ καλά τι θα πει φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός. Όντας παιδί μονογονεϊκής οικογένειας,  πέρασε όλη του την παιδική και εφηβική ηλικία με στερήσεις, καθώς μεγάλωνε κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Όλα αυτά τα βιώματα, σε συνδυασμό με την επικριτική τοπική κοινωνία, τον οδήγησαν
στην έμπνευση της Foodon.

Η Food On Academy αποτελεί έναν οργανισμό, όπου μέσω της γνώσης προσφέρει όλα τα εφόδια σε ανθρώπους που πραγματικά τα χρειάζονται, έτσι ώστε να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους.

Foodon Academy: Εκπαίδευση & Ευρεση εργασιας 

Η Foodon Academy είναι η πρώτη και μοναδική εντατική Ακαδημία μαγειρικής, χωρίς δίδακτρα, για οικονομικά ευάλωτες ομάδες. Αποτελεί έναν οργανισμό, ο οποίος μέσω της γνώσης προσφέρει όλα τα εφόδια σε ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη, έτσι ώστε να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους.

Διδάσκει την τέχνη της μαγειρικής, όχι μόνο ως δεξιότητα αλλά και ως τρόπο ζωής, ενώ ταυτόχρονα συνδέει τους μαθητές με την αγορά εργασίας, προάγοντας τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική εξέλιξη.

Πέραν των εκπαιδευτικών δράσεων, η Foodon έχει και έναν σπουδαίο κοινωνικό ρόλο. Η εργασία αποτελεί κύριο παράγοντα για τη μείωση της φτώχειας και την ίδια στιγμή η προώθηση της απασχόλησης αποτελεί ισχυρό εργαλείο καταπολέμησης της φτώχειας και του αποκλεισμού. Η δυνατότητα πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, σε συνδυασμό με την άμεση απασχόληση, αναδεικνύει την αξία της γνώσης και της αυτο-εξέλιξης. Έτσι, η Foodon προσφέρει μια πλήρη εμπειρία, που είναι πολλά περισσότερα από τη μαγειρική, αναδεικνύοντας τη δύναμη του ανθρώπου στο να κάνει μια νέα αρχή.

Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι απλώς στατιστικά στοιχεία. Είναι ένας ρεαλιστικός πίνακας της ανεργίας και της ανάγκης για αλλαγή. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία στη χώρα αγγίζει το 11,6%, με τους νέους να αντιμετωπίζουν ποσοστό ανεργίας 29%. Τα στοιχεία του ΠΟΕΣΕ & ΓΣΕΒΕΕ είναι εξίσου ανησυχητικά, με 20.000 κενές θέσεις εργασίας στον κλάδο της εστίασης κάθε χρόνο.

H Foodon είναι ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που βλέπει με ολοκληρωμένο βιώσιμο τρόπο το θέμα της συμπερίληψης και της ισότιμης απασχόλησης σε έναν κλάδο στον οποίο υπάρχουν άμεσες ευκαιρίες και κυρίως μακροχρόνια προοπτική

  • Συνδυάζει μία υψηλών προδιαγραφών Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης στον τομέα της μαγειρικής, η οποία λειτουργεί εντελώς δωρεάν για ευάλωτες ομάδες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, με έναν εμβληματικό χώρο, έδρα της Ακαδημίας, ο οποίος φιλοξενεί εκδηλώσεις (όπως τα social dinings) που προωθούν το πνεύμα της συμπερίληψης, συμβάλλουν στην πρακτική εξάσκηση των μαθητών και ταυτόχρονα υποστηρίζουν μία μόνιμη πλατφόρμα fundraising και αναγνωρισιμότητας για την Foodon.
  • Θεωρούμε για τους παραπάνω λόγους την ολιστική και εξειδικευμένη προσέγγιση της Foodon ως καινοτόμα και επιδραστική σε έναν κλάδο που λόγω της συνεισφοράς του στην οικονομία και την αγορά εργασίας, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. 

Οι πιο σημαντικές στιγμές μας

ΟΡΑΜΑ & ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Foodon. Μια νέα αρχή, με όχημα τη γνώση.

Να δημιουργήσουμε μια κοινότητα με ελπίδα και ευκαιρία για κάθε άνθρωπο που θέλει να εξελιχθεί με εργαλείο το φαγητό.

Να ενεργοποιήσουμε την δύναμη που έχει το φαγητό να αλλάξει τις ζωές κάποιων ανθρώπων προς το καλύτερο   μέσω της προσωπικής ενδυνάμωσης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης και να κάνει ακόμα περισσότερους να βιώσουν θετικά και να γίνουν μέρος αυτής της αλλαγής.
  

ΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΑΣΤΕ

Η Foodon, από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, κατάφερε να επιβιώσει, να εξελιχθεί και να προσφέρει γνώση σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, μέσα από δωρεές και χορηγίες, τόσο ιδιωτών όσο και νομικών προσώπων.

Μία δωρεά στη γνώση, όσο μικρή κι αν είναι, μας προσφέρει όλα εκείνα τα εφόδια που χρειαζόμαστε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καλωσορίσουμε στην ομάδα της Foodon Academy έναν ακόμα σπουδαστή, με όνειρο μια αξιοπρεπή και αυτόνομη ζωή.

Μην περιμένεις, κάνε μια δωρεά στη γνώση και δώσε τη γνώση σε έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη!

Κάνε τώρα μία δωρεά και εξασφάλισε τη γνώση για μια νέα ζωή στον χώρο της εστίασης!

Ένωσε τις δυνάμεις σου με τη Foodon και γίνε κομμάτι της προσπάθειάς μας! Σε περιμένουμε.

Κοινωνικός Αντίκτυπος

Είμαστε άνθρωποι των πράξεων και οι πράξεις χρειάζονται αριθμούς.

Μέχρι και σήμερα έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία 86 δράσεις, που περιλαμβάνουν κοινωνικά γεύματα, εκπαιδεύσεις και sharings, ενώ ταυτόχρονα 5.760 συνάνθρωποί μας έχουν ωφεληθεί από αυτά. 32 διαφορετικές ιδιωτικές εταιρείες έχουν εμπιστευτεί το έργο μας και έχουν συνδράμει, τόσο χρηματικά όσο και υλικά, μέσω δωρεών, προϊόντων, υπηρεσιών και διάθεσης εξοπλισμού.

Εγγράψου στο Newsletter μας